ERICSSON

LOCATION
SAINT-LAURENT
SERVICE
LANDSCAPE ARCHITECTURE
CLIENT
GROUPE MONTONI
DATE
2016

Winner of the Grand Prix du Design in the commercial architecture category in 2017. Having a desire to open a dialogue between architecture and nature, the exterior design of the Ericsson corporate campus in St- Laurent had to reconcile the vast natural spaces with the organizational needs. The transitioning pixel-like surfaces of hard and green surfaces that mix and intertwine allow a retention pond and a planted slope to be married to a parking lot, a terrace and an esplanade on a permeable paved surface. To preserve the outdoor landscape 1,100 underground parking spaces were distributed within a four-storey structure spread throughout the complex. With controlled balancing, it was possible to keep 40% of the campus grounds as natural space, including the development of a natural lake, a mature tree-lined running track as well as a healthful outdoor courtyard space for the on-site daycare.

Scroll to Top